Servicii

Laborator de diagnostic anatomo-patologic

Microscope

Diagnostic citopatologic

Reprezinta una din cele mai frecvent utilizate tehnici de diagnostic in anatomie patologica, si una din cele mai vechi. Lucram orice tip de proba citologica, de la prelevate cervicale pentru testul Babes-Papanicolaou, prelevate vaginale pt. examen bacteriologic, pana la orice alt tip de prelevat citologic (sputa, lichid pleural, lichid peritoneal, punctii citologice). De asemenea, detinem tehnica de obtinere de citobloc din orice produs citologic, lucru foarte important pt. un diagnostic imunocitochimic ulterior, sau chiar pt. teste moleculare.

Diagnostic histopatologic

Este piatra de hotar a anatomiei patologice, indispensabila oricarui spital sau clinica in care sunt operati sau biopsiati pacienti. Prelucram atat probe proaspete, aduse in fixator (formalina neutra tamponata 10%), cat si probe aflate in stadiul de bloc de parafina. Pentru vizualizarea lamelor efectutam coloratia conventionala Hematoxilina-eozina, dar si coloratii speciale, atunci cand este cazul (pt. tesut conjunctiv, pt. microbi, pt. boli neuro-musculare, pt. boli metabolice de depozit)

Servicii

Diagnostic imunohistochimic

Este o tehnica absolut necesara in prezent pt. confirmarea celor mai multe diagnostice histopatologice sau citologice. In laboratorul nostru se lucreaza cu aparatura Dako-Agilent si anticorpi mono- si policlonali creati de firme de marca: Dako, Diagnostic Biosystems, Cell Marque, Vitro Master Diagnostica, avand astfel posibiltatea de a diagnostica boli din toate patologiile.

Imunofluorescenta directa si indirecta

Este tehnica pe care ne-am dorit mult sa o dezvoltam, pt. a veni in ajutorul pacientilor cu boli dermatologice autoimune sau buloase. Nu a fost usor intrucat aparatura necesara acestei tehnici este complexa si cu cost ridicat, dar am reusit!